Termeni si condiții de utilizare - contract prestări de servicii

Preambul

Prezentul contract de servicii reprezintă un contract cu S.C. LABS.RO S.R.L. și trebuie să fie acceptat înainte de comandarea oricărui serviciu de pe orice site *.labs.ro. Orice comandă confirmată de client, prin bifarea casutei “AM CITIT ȘI SUNT DE ACORD CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE LEGALE DE LIVRARE A SERVICIILOR” și prin apăsarea butonului “Confirm Comanda” reprezintă o acceptare din partea Beneficiarului a ofertei Labs.ro în condițiile stipulate de art. 9 din Legea comerțului electronic 365/2002. Selectarea opțiunii “Confirm Comanda” reprezintă o semnatură electronică, în sensul art. 4 pct. 3 din Legea semnăturii electronice nr. 455/2001, având aceeași valoare cu o semnatură olografă. Etapele tehnice pentru încheierea contractului presupun selectarea comenzii, citirea și acceptarea prezentului contract de prestare de servicii găzduire și alegerea opțiunii “Confirm Comanda”.

Părțile contractului

Părțile prezentului contract sunt:

a) Labs.ro prin S.C. LABS.RO S.R.L. cu sediul în Miercurea Ciuc, str. Salciei bl. 5, sc. A, ap. 18, office@labs.ro, tel. 0752-131-141, înregistrată la Registrul Comertului sub nr. CIF: 14636165, reg. com.: J19/137/2002 având Contul IBAN: RO27BTRL02101202M35239XX deschis la Banca Transilvania, sucursala Miercurea Ciuc în calitate de Furnizor, reprezentată de dl. Attila Simon, având calitatea de Administrator și

b) Persoana juridică sau persoana fizică identificată prin datele introduse în formularul de comandă, informații care se regăsesc în prima factură trimisă către client având calitatea de Client sau Beneficiar. Factura devine parte integrantă a prezentului contract. Beneficiarul garantează corectitudinea datelor introduse în formularul de comandă și faptul ca ele sunt conforme cu realitatea. În condițiile în care datele introduse conțin erori, acestea pot fi corectate accesând contul client și folosind numele de utilizator și parola asociate. Datele pot fi modificate și prin alte metode ce garantează autentificarea Beneficiarului, inclusiv printr-un email trimis la adresa help@help.labs.ro. Introducerea de date false sau incorecte de către Beneficiar duce la rezilierea, de plin drept, fără notificare și fără indeplinirea unor alte formalitați, a acestui contract. Beneficiarul este responsabil inclusiv pentru acțiunile angajaților proprii sau a terților ce folosesc datele de conectare sau acces puse la dispoziția acestuia de către Furnizor.

TERMENI SI CONDIȚII

A. Înregistrare domenii

Pentru înregistrare domenii şi folosirea domeniilor trebuie să acceptaţi şi respectaţi termenele şi condiţiile Registratorilor.

domenii .ro RNC www.rotld.ro 

Reguli pentru inregistrarea numelor de domenii si subdomenii din zona .ro 

CONTRACT (INTELEGERE) PENTRU INREGISTRAREA DE DOMENII .ro 

.eu domenii Eurid www.eurid.eu

.com, .org, .net si alte domenii internaționale Resellerclub Agreement, Endurance.com, ICANN.org

B. Servicii webhosting şi alte servicii

1. Serviciul si obligatiile Labs.ro

1.1. Labs.ro ofera servicii de gazduire a paginilor Web, incluzand: spatiu de stocare, acces FTP pentru accesarea si actualizarea fisierelor, etc., conform pachetului ales de Client.

1.2. Orice mijloc de identificare pus la dispozitie de catre Labs.ro (incluzand numele de utilizator si parola) vor ramane proprietatea Labs.ro. Labs.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau inlocui aceste mijloace de identificare.

1.3. Labs.ro se obliga sa ia toate masurile necesare pentru a-i asigura Clientului Serviciul. Labs.ro se obliga sa remedieze eventualele probleme aparute, in cel mai scurt timp posibil dar nu mai mult de 72 de ore, de la data aducerii la cunostina a problemelor de catre Client.

1.4 Labs.ro se obliga sa activeze contul Clientului in maxium 48 de ore de la efectuare primei plati.

1.5. Cu exceptia cazului de forta majora, Labs.ro se obliga sa anunte clientii cu cel putin 1 de ore inainte, despre modificari care ar putea avea implicatii temporare asupra Serviciului. De asemenea in cazul modificarilor care vor avea implicatii permanente asupra Serviciului, notificarea va fi cu cel putin 7 de zile inainte.

1.6. Noi nu ne asumam raspunderea pentru nici o pierdere de date sau informatii rezultate din intarzieri, comenzi neonorate sau alte cauze care nu sunt sub controlul nostru, al furnizorilor nostrii.

Back-up-ul regulat, salvarea datelor este raspunderea clientului. Labs.ro face backup zilnic, saptamanal si lunar despre servere si conturi, dar aceste backup-uri nu sunt 100% sigure si nu sunt garantate in nici un fel.

1.7. Garantia Uptime. Garantam un uptime de 99.95% pe luna conform contractului. Nu se considera lipsa de servicii cele care sunt mai putine de 5 minute, nici cele care sunt aduse la cunostinta clientilor inaintea acesteia cel putin cu 1 ora prin e-mail sau pe situl www.labs.ro la sectia Server status. Pentru fiecare 0.1% lipsa de serviciu pe luna, si pentru fiecare 30 de minute consecutive oferim clientilor 1 zi de servicii hosting in plus, iar totalul zilelor in plus oferite intr-o luna nu poate fi mai mult de 30 de zile. Uptimeul este masurat si calculat numai de Labs.ro, folosind servicii de monitorizare independente si colerand cu datele proprii. Lipsa de serviciu trebuie adusa la cunostinta Labs.ro de catre Client in timpul in care se poate observa lipsa de servicii.

1.8. NumeGazda, Adresa IP. Furnizorul este si va ramane singurul propietar al tuturor adreselor IP din reteaua Furnizorului. Clientul nu trebuie sa modifice configuratia TCP/IP, cauzand astfel conflicte sau ducand la intreruperea serviciilor din retea, folosind configuratii nealocate de catre Furnizor Clientului. Cel mai mare efort va fi depus pentru intretinerea in permanenta a adreselor IP alocate Clientului, dar Furnizorul isi rezerva dreptul de a schimba adresa IP atribuita Clientului pe perioada reactualizarii retelei, furnizarii securitatii sau a oricarui serviciu de migrare din retea.

2. Cerinte  pentru a deveni Client

2.1. Luand in considerare Sectiunea 3, "Utilizarea Serviciului", Clientul (sau reprezentantul Clientului in cazul persoanelor juridice) certifica ca el/ea nu este minor.

2.2. Clientul este de acord sa puna la dispozitia Labs.ro date complete si actualizate, inclusiv numele legal si codul fiscal (pentru persoanele juridice), email-ul, adresa de acasa sau de la firma, numar de telefon. Orice schimbare in aceste date trebuie comunicata in maxim 15 de zile de la schimbare. Daca orice informatie nu este corecta, actualizata sau este incompleta, Labs.ro isi rezerva dreptul de a suspenda sau termina oferirea serviciului.

2.3. Prin acceptarea acestui Contract, Clientul isi asuma in totalitate responsibilitatea pentru toate costurile de utilizare ale serviciului conform Sectiunii 6 pana la data rezilierii contractului.
 

3. Utilizarea Serviciului

3.1. Clientul, si cei pe care ii autorizeaza acesta, sunt singurii care au dreptul de acces la contul clientului. Clientul se va asigura ca toti utilizatorii autorizati respecta termenii si conditiile acestui Contract.

3.2. Clientul este responsabil pentru asigurarea confidentialitatii parolelor folosite de utilizatorii autorizati.

3.3. Clientul nu va folosi Serviciul, sau permite altor utilizatori sa foloseasca Serviciul utilizand contul lui, in orice fel care nu respecta legile in vigoare, care face Labs.ro raspunzator, sau care incalca prevederile acestui Contract.

3.4. Labs.ro, angajatii, afiliatii, colaboratorii sai, nu pot fi trasi la raspundere pentru pagube care rezulta din folosirea Serviciului, din inabilitatea utilizatorului de a folosi Serviciul, servicii sau produse pe care le oferiti prin Serviciu, sau care rezulta din greseli, omiteri, intreruperi, stergeri de fisiere, erori, defecte, intarzieri de operare sau transmisie, sau performanta scazuta.

4. Obligatiile Clientului

4.1. Clientul este de acord ca este singurul responsabil pentru datele transmise prin Serviciu. Labs.ro este doar un intermediar pasiv care distribuie datele oferite de dumneavoastra.

4.2. In cazul optarii pentru un cont de reseller, Clientul poate vinde mai departe spatiul nefolosit de el, in conditii stabilite de el. In acest caz, Clientul trebuie sa se asigure ca utilizatorii spatiului re-vandut vor respecta prevederile acestui Contract.

4.3. Clientul este de acord ca folosirea Serviciului trebuie sa se faca conform legilor in vigoare locale, nationale, si internationale. Mai mult este de acord ca in caz de nerespectare a acestore legi poate duce la incetarea imediata, si fara notificare, a Serviciului si rezilierea acestui Contract.

4.4. In cazul in care Clientul este nemultumit de Serviciu, de termenii, conditiile sau regulile acestuia, poate rezilia contractul, conform Sectiunilor 7 si 8.

5. Folosirea in mod necorespunzator a Serviciului

5.1. Folosirea in orice fel, incluzand, dar nelimitandu-se la, activitati cum ar fi distribuirea neautorizata sau copierea programelor software cu copyright, nerespectarea restrictiilor in vigoare nationale si internationale privind exportul, hartuirea, frauda, distributia de droguri sau alte materiale interzise, provocari intentionate de tulburari emotionale, nerespectarea trademark-urilor, a copyright-urilor, si a altor drepturi de proprietate.

5.2. Labs.ro isi rezerva dreptul de a suspenda sau termina contul Clientului daca suspecteaza incercari de violare a securitatii implicand contul acestuia, indiferent daca acestea sunt cauzate intentionat sau nu.

5.3. Trimiterea de spam-uri, sau alte email-uri comerciale nesolicitate trimise de pe serverele noastre sau implicand contul/domeniul dumneavoastra.

5.4. Violarea securitatii sistemelor sau retelelor este interzisa, si poate atrage dupa sine raspundere civila sau penala. Exemplele includ, dar nu se limiteaza la: acces neautorizat, scanarea securitatii, a metodelor de autentificare, a datelor sau traficului sistemelor sau retelelor; interferenta cu alti utilizatori, sisteme sau retele, incluzand dar fara a se limita la: mail bombing, flooding, incercari repetate de a supra-solicita sistemul, si atacuri broadcast.

5.5. Folosirea de programe care solicita foarte mult procesorul, sau folosesc foarte mult RAM. (Acest punct nu se aplica clientilor care au servere dedicate).

5.6. Continut neacceptabil, link-uri, stocarea si/sau distribuirea, incluzand, dar ne fiind limitat la: soft piratat sau programe care se folosesc la violarea securitatii ("cracking software"), site-uri cu warez, boti de IRC, pornografie, nuditate, sau informatii private despre persoane fara acordul lor.

TOATE FORMELE DE "FOLOSIRE NECORESPUNZATOARE A SERVICIULUI" SUNT STRICT INTERZISE, SI POT DUCE LA TERMINAREA IMEDIATA A SERVICIULUI SI REZILIEREA CONTRACTULUI. Labs.ro VA FI SINGURUL CARE VA DECIDE CE ESTE SI CE NU ESTE O VIOLARE A ACESTUI CONTRACT. Labs.ro VA NOTIFICA AUTORITATILE LEGALE CORESPUNZATOARE DACA RESPECTIVA INCALCARE CONSTITIE O FAPTA PENALA.

6. Plata

6.1. Taxele de activare (unde este cazul), taxele de inregistrare sau reinnoire domeniu, taxe de suport nu sunt retunabile. Labs.ro ofera o garantie de 30 de zile de la data semnarii contractului, in care clientului i se vor returna banii daca nu este multumit de Serviciu. Returnarea taxelor este valabila pentru luna INTREAGA. Anularea trebuie facuta cu 15 zile inaintea inceperii lunii calendaristice. Banii platiti in avans vor fi returnate Clientului in max. 30 de zile.

6.2. Preturile curente pentru serviciile Labs.ro se pot obtine vizitand site-ul: www.labs.ro.

6.3. Plata pentru folosirea Serviciului trebuie facuta pana in ultima zi de plata indicata pe factura proforma. Daca plata nu se efectueaza la zi, Labs.ro is rezerva dreptul de a suspenda sau termina contul dumneavoastra. Clientul va fi notificat prin trimiterea facturii proforme sau alta notificare catre client cu minimum 15 zile inaintea suspendarii accountului pentru neplata.

6.4. Labs.ro isi rezerva dreptul de a cere o taxa de 50 RON + TVA pentru a reactiva un cont suspendat.

6.5. Daca Clientul considera ca Labs.ro a emis o factura gresita, trebuie sa contacteze departamentul comercial, in maxim 7 de zile de la data eliberarii facturii. Ajustari sau stornari nu vor fi facute pentru facturi mai vechi de 7 de zile.

6.6. Suport la Cerere. Orice munca de administrare furnizata Clientilor, la solicitarea acestora, in afara de ceea ce este necesar in setarea conturilor de gazduire, este disponibila in unitati, dupa cum urmeaza: 1-3 ora: 20 RON + TVA / ora, mai mult de 3 ore: negociat dupa caz. Astfel de servicii vor fi facute numai cu cererea ferma al Clientului.

7. Rezilierea contractului

7.1. Clientul poate rezilia acest contract folosind metoda descrisa in Sectiunea 8. Rezilierea va fi completa doar dupa primirea unei confirmari prin email de la Labs.ro. Dupa primirea acestei confirmari Clientul nu va mai primi facturi pentru Serviciu.

7.2. Labs.ro poate rezilia contractul in orice moment, fara motiv, cu o notificare de 15 de zile inainte, sau fara notificare daca se incalca acest contract.

7.3. Dupa rezilierea acestui contract, toate drepturile puse la dispozitia Clientului prin acest contract vor fi imediat terminate.

7.4. Rezilierea acestui contract nu scuteste Clientul de obligatia de a plati toate facturile emise conform acestui contract.

7.5. Sectiunea 3.4. va ramane in vigoare chiar si dupa rezilierea acestui contract. Labs.ro is rezerva dreptul de a folosi aceasta sectiune indiferent de starea contului dumneavoastra.

8. Renuntarea la un cont

Clientul poate renunta la un cont clickand pe butonul renuntare la cont din interfata Zona Clienti.

9. Anexe

Anexa 1. Politica de confidentialitate si GDPR

Politica de confidentialitate si GDPR este parte integrala al contractului.

10. Clauze finale

Orice disputa se va rezolva pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil se va apela la instantele de judecata teritoriale.

 

Ultima modificare: 14 ianuarie 2021

Firma noastră este neplătitor TVA